Bemutatkozás

Címkék: bemutatkozás

2012.12.04. 19:32

2007-ben az Első Hosszúhetényi Klímanap keretében öt önkormányzat részvételével megalakult a Klímabarát Települések Szövetsége. Ezek a települések azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy tudatosan és szakmailag megalapozott módon készüljenek fel a természetben már most jelentkező és a jövőben várható változásokra. A településeken Klímakörök jöttek létre, melyek működésükkel a civil szinten közvetítik ezeket a célokat: a közösségépítés és a tudatosítás eszközeivel a mindennapokban megvalósuló klímabarát életvitelre ösztönöznek.

A hosszúhetényi Klímakör végül HÉT Kör (Hosszúhetényi Érték- és Természetvédő Kör) néven kezdett el működni. Olyan hetényi lakosok jöttek össze ezen a fórumon, akik komolyan veszik a klímabarát életvitelt, és akik fontosnak érzik, hogy Hosszúhetény ne csak papíron és ne csak önkormányzati szinten, hanem a mindennapi civil létezés során is joggal érezhesse magát klímabarát településnek. A HÉT Kör pár év takarékláng után idén újraszerveződött és rendszeres találkozók illetve konkrét programok keretében folytatja az aktív működést.

A HÉT Kör egy teljesen nyitott civil kezdeményezés, melyhez bárki csatlakozhat, aki szintén szívén viseli saját szerepét a klímabarát világ kialakításában. Kéthetente kedden tartunk találkozót az iskola könyvtárában, ahol minden érdeklődőt örömmel fogadunk. Ezeken az alkalmakon a klímabarát életvitelről beszélgetünk és vitatkozunk, konkrét témakörök kapcsán. Célunk, hogy az ilyenkor felmerülő ötletek és elképzelések alapján egyéni és közösségi szinten véghezvihető megoldásokat is kivitelezzünk, programokat és állandó tevékenységeket szervezzünk.

Talán sokan azt hiszik, hogy a pénz a legfontosabb feltétele az ilyen programok és megoldások létrejöttének. Mi ezzel szemben úgy véljük, hogy a valódi feltétel a személyes részvétel és a közösségi fellépés.

Téged is szeretettel várunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://hhklimakor.blog.hu/api/trackback/id/tr424986847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása