Hosszúhetényi helyi piac

Címkék: helyi piac

2012.12.08. 20:01

Az idén tavasszal lelkes civil szerveződés eredményeként megnyílt Hosszúhetény helyi kispiaca a falu központjában. Egy fontos első lépés ez az élelmiszer-önrendelkezés felé vezető úton. Ezt az utat követve elérhetjük, hogy a helyi termék helyben maradjon, hogy a falu lehetőségeihez mérten egy önálló kereslet-kínálat rendszerben működve lássa el önmagát.

Piacunkon egyelőre alacsony a forgalom, ami természetes egy ilyen folyamat elején. Tudnunk kell azonban, hogy mi magunk vagyunk a folyamat alakítói. A piacot nem valaki mások fogják számunkra működtetni: mivel ez a mi helyi piacunk, nekünk kell ott lennünk ahhoz, hogy valóban piac legyen. Legyünk ott eladóként, akár egy-két termékkel. És legyünk ott vevőként, érdeklődőként, támogatóként.

A piac minden szombaton 8-10 óráig működik, csak tessék, tessék!

A bejegyzés trackback címe:

https://hhklimakor.blog.hu/api/trackback/id/tr84986902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása